predstavljamo ovaj mesec
jaguar
Jaguar ima odlično čulo vida, kao i sluha koji mu omogućava da prati plen. Vidi dobro po danu, a takođe ima osetljiv vid i noću, što mu omogućava da lovi na mesečini, ili svetlosti zvezda. Jaguar je zver legendarne snage. Snažna vilica je jedno od njegovih najjačih oružja.
predstavljamo ovaj mesec
Zebra
Žive u velikim krdima ili u grupama sačinjenim od jednog mužjaka, 6–7 ženki i njihovih mladunaca. Svaka grupa ima svoju teritoriju, koja se preklapa sa teretorijama drugih grupa. Za vreme suše pređu više stotina kilometara u potrazi za hranom. Ženka godišnje rađa jedno mlado.
Dobrodošli na web sajt Zoo vrta Jagodina
Nekoliko kontinenata u Jagodini!!!
Delovi Azije, Afrike, Australije u jednom gradu na jednom mestu. Samo u Jagodini! Nemojte propustiti priliku da vidite stanovnike egzotičnih predela koje sem na televiziji i danas internetu teško možete videti uživo. Nemojte propustiti priliku da vaša deca u najmanjem uzrastu posete zoološki vrt u Jagodini i steknu osnovna saznanja o tome gde i kako žive ove životinje, čime se hrane i po čemu su sve specifični. Podelite to iskustvo sa njima i sa vama dragim osobama. Provedite drugačiji dan u hladovini našeg vrta, okruženi zelenilom i cvećem, osvežite se napitkom po Vašoj želji i probajte izuzetnu kuhinju restorana „Tigar“.Zoo vrta Jagodina
TURISTIČKA PONUDA
Na 135 kilometru južno od Beograda nalazi se pomoravska prestonica, jedan od turstičkih destinacije Srbije koja Vam može ponuditi interesantne sadržaje i u kojoj možete provesti lepe trunutke sa Vama dragim osobama. Jedna od tuističkih destinacija u Jagodini jeste i zoološki vrt u kome se nalaze životinje čija su staništa na nekoliko kontinenata, ali i izuzetno uređen vrt i ljubazno osoblje.
druŽite se sa nama
moj zoo vrt
Ukoliko želite da učestvujete u našoj akciji “Moj Zoo vrt, pošaljite nam Vaše fotografije iz Zoo Vrta Jagodina i mi ćemo ih objaviti na našem sajtu. Najinteresantnije momente u Zoo vrtu nagradićemo prigodnim poklonima.11.04.2013
ROMEO STIGAO U JAGODINU
Zoološki vrt u Jagodini od danas je bogatiji za novog stanovnika, mužjaka dvogrbe kamila koji se zove Romeo, a ime i još jedno ime Artur. Dvogrbe kamile su prvi put predstavljene zapadu za vreme trgovanja na Putu svile, kada su arapski trgovački karavani doprli do Vizantije. Ova vrsta kamila može izdrzati bez vode 4-5 dana a može popiti oko 60 litara vode u roku od 10 minuta.
zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728