Kopitari i papkari - Crnoglave ovce
rasprostranjenost:Afrika
životni vek:oko 15 godina
stanište:polupustinje



saznajte Više o ovoj vrsti:
Spadaju u masnotrtične rase afričkih ovaca. Poreklo vode od crnoglavih masnotrtičnih persijskih ovaca, koje su naseljene u Južnoafričkoj Republici 1971. godine. Telo im nije pokriveno vunom, nego dlakom, koja se linja.

Snažna telesna građa omogućava im opstanak na pustinjskim terenima, gde prelaze velika rastojanja u potrazi za hranom. Ženka najčešće rađa jedno jagnje.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728