Kopitari i papkari - jednogrba kamila
rasprostranjenost:severni deo Afrike, krajnji zapad Azije, Australija
životni vek:40–50 godina
stanište:pustinje



saznajte Više o ovoj vrsti:
Postojbina jednogrbih kamila je Afrika. U pustinjama Australije žive potomci prenetih primeraka, koji su u međuvremenu podivljali. Kad se dobro nahrane i napoje, ove životinje mogu dugo da izdrže bez vode. Jahaća kamila može dnevno da pređe i do 140 kilometara. Pare se od januara do aprila.

Graviditet traje 385–440 dana. Ženka rađa jedno mlado, teško do 40 kilograma. Ono sisa dok ne navrši prvu godinu.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728