Kopitari i papkari - Muflon
rasprostranjenost:srednji i južni deo Evrope
životni vek:15-20 godina
stanište:stenoviti predeli, planinski pašnjaci, šume



saznajte Više o ovoj vrsti:
Potiču sa ostrva Sredozemlja, odakle su preneti i u druge delove sveta. Žive u stadima koja čini 10-30 članova. Predvodnici su stariji mužjaci.

Najaktivniji su u sumrak i noću. Pare se u oktobru i novembru. Graviditet traje oko pet meseci. Ženka radja dva mlada, koja sisaju dok ne navrše šest meseci.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728