Ptice - Bronzasti ćuran
rasprostranjenost:/
životni vek:/
stanište:/



saznajte Više o ovoj vrsti:
U šumama nekih severnoameričkih država ćurke su i danas brojne, ali su u gusto naseljenim državama već iskorenjene. Ćurke često žive u velikim jatima, pa neodredjeno lutaju i pasući prolaze šumama, danju trče po tlu, a noću se odmaraju na drveću. Mužjaci se skupljaju u družine od deset do sto ptica i odvojeno traže hranu. Ženke se, sa svojim poluodraslim mladima, takodje okupljaju u podjednako brojne družine, pa odvojeno od mužjaka kreću istim putem. Medju mnogobrojnim neprijateljima koji ih progone za njih su, osim čoveka, najopasniji ris, polarna sova i sovuljaga. Ris progoni stare i mlade ćurke, a jede i njihova jaja. Sove hvataju noću ćurke na drveću.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728