Ptice - Emu
rasprostranjenost:Australija
životni vek:u divljini 5–10 godina, u veštačkim uslovima do 40
stanište:kišne šume, ravnice bogate vodom i vegetacijom



saznajte Više o ovoj vrsti:
Van sezone razmnožavanja žive okupljeni u manja jata, koja čine jedan mužjak i nekoliko ženki. Skloni su nomadskom načinu života. Ovo su najveće ptice u Australiji, a druge po veličini u svetu. Pri trčanju, dostižu brzinu veću od pedeset kilometara na sat. Prija im blizina vode. U sezoni razmnožavanja, koja traje od početka aprila do kraja jula, ženka polaže najčešće 9–11 tamnozelenih jaja, na kojima leži mužjak. Inkubacija traje 56-60 dana. Mladi se osamostale posle osam meseci.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728