Ptice - Paun
rasprostranjenost:istočna Indija i Cejlon
životni vek:/
stanište:šume i šipražja dzungle, a pre svega brdoviti predeli



saznajte Više o ovoj vrsti:
Od svih ostalih koka se razlikuju repnim pokrivnim perjem, koje je posebno i natprosečno razvijeno. Prema tome, možemo to perje smatrati najvažnijim paunovim obeležjem. Paunovi su krupne koke. Gradjeni su čvrsto, imaju prilično dugačak vrat, malu glavu , kratka krila, visoke noge i dugačak rep. Paunovo telo pokriva bujno perje, a glava mu je ukrašena uspravnom i dugačkom perjanicom uskih pera – ćubom. Područje oko očiju slobodno. Punu lepotu, paun dostiže u trećoj godini života.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728