Ptice - Zebe
rasprostranjenost:delovi Azije i severne Afrike
životni vek:/
stanište:četinarske i listopadne šume, prostrana šumska podričja



saznajte Više o ovoj vrsti:
Zeba je vedra, živahna i spretna, ali zestika i svadljiva ptica. Njen zov vabljenja “jib, jib”, različito je naglasen, čime dobija višetruko značenje. Pevanje se sastoji samo od jedne ili dve zaokružene melodije, koje se često menjaju, a zebe ih izvode vrlo istrajno i brzo jednu za drugom. Ženka leži na jajima 13 dana. Mužjak je zamenjuje samo kad ona mora da napusti gnezdo da se nahrani. Oba roditelja hrane mlade isključivo insektima. Kad mladi izlete, jos neko vreme im je potrebna roditeljska briga, ali ubrzo se naviknu da sami traže hranu.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728