Zveri - Jaguar
rasprostranjenost:Severna i južna Amerika, centralna i jugoistočna Azija
životni vek:do 20 godina
stanište:tropske šume i otvoreni predeli, uključujući savanu i pustinju



saznajte Više o ovoj vrsti:
Jaguar je najkrupnija mačka obe Amerike. Mada izgledom podseća na leoparde iz Azije i Afrike, ponmasanje i ekološki zahtevi čine ovu veliku mačku Novog sveta ekvivalentom tigra.

Iako po jačini rike ne zaostaje za drugim velikim mačkama jaguar se mnogo česće može čuti kako mrmlja tokom lova, ili reži kada je napadnut (mužjaci se oglašavaju mjaukanjem tokom sezone parenja). Masivna glava i snažni očnjaci jaguara predstavljaju prilagodjenost lomljenju kostiju i smrskavanju oklopa kod plena kao što su , na primer, kornjače.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728