Zveri - Puma
rasprostranjenost:veći deo Amerike
životni vek:oko 18 godina
stanište:ivice šuma, ravnice obrasle travom, obronci planina



saznajte Više o ovoj vrsti:
Žive usamljenički. Aktivne su i danju i noću. Pume se tiho prikradu plenu, šapama ga obore na zemlju i ščepaju zubima za vrat. Nakon graviditeta od tri meseca, ženka rađa 2–4 mlada. Oni progledaju posle dve nedelje, sisaju 4–5 nedelja, a uz majku ostaju do polovine druge godine života. Mužjaku ženka ne dozvoljava da se približi potomcima, jer postoji opasnost da ih on pojede.


zatvori x
Kako do nas?
Radno vreme u letnjem periodu od 09.00 do 21.00
Radno vreme u zimskom periodu od 09.00 do 20.00
Tel/Fax: +381 (0)35 244 728